Mogyoróvajas meggydzsemes muffin
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/blog/muffin.jpg?itok=kBlcl59G)
A muffint mindenki imádja főleg, ha mogyoróvajas...
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Mogyoróvajas meggydzsemes muffin
Hozzávalók:
TÉSZTA
- 15 dkg puha Vaj
- 6 ek Méz
- 2 dl Kefir
- 2 dl Görög joghurt
- 25 dkg Liszt
- 15 dkg Teljes kiőrlésű liszt
- 5 ek Mogyoróvaj
- 15 dkg Meggydzsem
- 1 csomag Vaníliás cukor
- 2 db Tojás
- 1 kk Sütőpor
- 1 csipet Só
ZAB ROPOGÓS
- 8 dkg Zabpehely
- 3 ek Teljes kiőrlésű liszt
- 2 ek Barnacukor
- 1 tk Őrölt fahéj
- 5 ek olvasztott Vaj
Elkészítés:
Tészta:
- Egy keverőtálba tesszük a tojásokat, a vajat, a mézet és elkezdjük lassú fokozaton keverni.
- Hozzáadjuk a kefirt, a joghurtot, a lisztet és a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport és a sót.
- Amikor elkészült a massza, egy kézi habverő segítségével nagy mozdulatokkal belekeverjük a mogyoróvajat úgy, hogy márványos maradjon.
- Muffin formákba adagoljuk a masszát, amit papírral kibéleltünk, és mindegyik tetejére egy kis kanál meggy dzsemet teszünk.
Zab ropogós
- A zabpelyhet, a lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a barna cukrot és a fahéjat az olvasztott vajjal összekeverjük.
- A muffinok tetejére tesszük.
- 185 fokon 15 perc alatt készre sütjük.