Szilvafelfújt: Egy mennyei őszi édesség, mindössze néhány olcsó alapanyagból
Pofonegyszerű recept, amit a gyerekekkel is elkészíthetsz.
Szilvafelfújt
Hozzávalók:
- 3 szelet kenyér
- 3 dl tej
- 4 db tojássárgája
- 4db tojásfehérje
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- szilva
A habhoz:
- 15 dkg cukor
- 2 db tojásfehérje
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, beleöntjük a tejet, valamint beletesszük az apróra vágott kenyeret. A 4 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a 4 tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük. A kikevert sárgáját hozzáadjuk a beáztatott kenyérhez, majd a tojásfehérjét is óvatosan belekeverjük a masszába. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és ebbe beleöntjük a keverék felét, erre helyezzük a kimagozott, felezett szilvákat ízlés szerint, majd ismét a massza következik. Körülbelül 20 percig sütjük, ezután a 2 tojásfehérjéből és a 15 dkg cukorból gőz felett kemény habot verünk. Ezt rásimítjuk a tésztánk tetejére, majd visszadugjuk a felfújtat további 10 percre a sütőbe.