Kínai tészta sült zöldséggel
Nincs sok dolgod ezzel a tésztával, az eredmény viszont isteni!
Sült zöldséges kínai tészta
Hozzávalók:
- 2 ek növényi olaj
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 nagy sárgarépa hámozva, csíkokra vágva
- 10 dkg borsóhéj csíkokra vágva
- 10 dkg babcsíra
- 20 dkg brokkoli, apró rózsákra szedve
- 3 szál újhagyma vagy egy kicsi póré karikázva
- 1 dl szójaszósz
- 1 ek halszósz
- 40 dkg üvegtészta vagy sárga tészta
- 1 szál friss bazsalikom, apróra vágva
Elkészítés:
Felteszünk vizet forrni. A wokot felforrósítjuk, hozzáadjuk az olajat. Mehet bele a hagyma és a fokhagyma. Pár perc múlva adjuk hozzá a sárgarépát, a hüvelyes borsót és a babcsírát. Sütjük 2 percig, vagy amíg a sárgarépa csak gyengéd. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szószokat. Tegyük a tésztát és a brokkolit a forró vízbe, és főzzük 2 percig, vagy amíg a brokkoli még res marad és a tészta al dente - fogkemény. Szűrjük le a tésztát és a brokkolit, és tegyük bele a a wokba. Keverjük össze alaposan. Tetejére mehet a bazsalikom és egy kis hagyma.