Eperkrémleves túrógombóccal: a nyár egyik nagy slágere
Szeretnétek kipróbálni? Íme, a recept.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Eperkrémleves bazsalikomos túrógombóccal
Hurrá! Kora nyár van és végre eperszezon. Egyszerűen imádom ezt az időszakot. Ha kell, ha nem, minden ételbe igyekszem ilyenkor epret csempészni. Viszont vannak olyan receptek is, ahol adja magát, hogy nélkülözhetetlen hozzávaló ez az édes gyümölcs. Ilyen ez a friss eperkrémleves is, ami még üdítőbb lesz a limetól és még izgalmasabb egy kis bazsalikomos túrógombóctól.
Hozzávalók - Túrógombóc
- 200 g túró
- 1 púpos ek. búzadara
- 1 ek. liszt
- 2 ek. cukor (helyettesíthető: xilittel, vagy eritrittel)
- 1 tojás
- 3 bazsalikom levél, apróra vágva
Hozzávalók - Leves
- 500 g friss eper
- 2-3 dl habtejszín (30%)
- 5 ek méz
- 1 dl joghurt
- 2 levél bazsalikom, díszítésnek
- lime leve és reszelt héja, ízlés szerint
Elkészítés - Túrógombóc
- A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
- A keveréket tegyük hűtőbe minimum 30 percre.
- Miután lehűlt, formázzunk gombócokat.
- Forrásban lévő vízben főzzük kb. 6 percig.
Elkészítés - Leves
- Turmixoljuk össze a leves hozzávalóit.
- Öntsük tányérba és helyezzük bele a gombócokat.
- Díszítsük eperszeletekkel és friss bazsalikom levelekkel.
Megjegyzés:
Ha azt szeretnénk, hogy habkönnyű legyen a túrógombóc, akkor csak a sárgáját tegyük a túrós masszába, a fehérjét pedig először verjük kemény habbá s csak utána forgassuk bele óvatosan a túrós alapba.