A legfinomabb fasírt receptje: villámgyors és hagyományos
A fasírt az egyik legjobb válasz a "Mit főzzek holnap?" kérdésre, ezért elhoztuk a legjobb receptet.
Hozzávalók
- 60 dkg darált sertéshús
- 2 db tojás
- 2 db zsemle
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 tk majoranna
- só és bors
Fasírt elkészítése
A zsemléket áztassuk bele tejbe, majd nyomkodjuk ki alaposan. Vágjuk apróra a hagymát, majd futtassuk fel egy kicsit olajon, majd reszeljük hozzá a fokhagymát. Tegyük egy tálba a húst, szórjuk bele a nedves zsemléket, a tojásokat, az olajos hagymát, a fűszerpaprikát és a majorannát, majd ízlés szerint borsozzuk és sózzuk meg. Ezt követően formáljunk kis húsgombócokat, majd süssük ki őket forró olajban.
Tipp: A két darab zsemlét érdemes körülbelül 2-3 napig szárítani.