Bundázott hagyma tamarind szósszal: előétel, köret és nasi egyben

A pakora gyakorlatilag az indai bundázott zöldség megfelelője. Nagy előnye a magyar panírral ellentétben, hogy gluténmentes és kevésbé zsíros, valamint tojás sem szükséges hozzá, így vegánok is fogyaszthatják.

Miklós Glória - gasztroblogger

A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet. Nézd meg őket te is!

Gluténmentes hagyma pakora tamarind szósszal

Nem kell hozzá más csak csicseriborsóliszt, víz és fűszerek ízlés szerint. Fogyasztható magában valamilyen szósszal, vagy akár köretként, de előételnek is kiváló. Nekem a hagyma pakora a kedvencem, de bátran próbáljatok ki bármilyen zöldséget. Tamarind szószt készítettem mellé, a pasztát beszerezhetitek bármilyen ázsiai élelmiszereket árusító boltban. A hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem.

Hozzávalók

  • 2 nagyobb fej vörös- vagy édeshagyma
  • 3/4 bögre csicseriborsóliszt
  • 1/2 bögre víz
  • 1/2 tk. őrölt kurkuma
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 ek. friss gyömbér reszelve
  • chili aki szereti a csípőset
  • kókuszzsír a sütéshez

Szószhoz

  • 2 ek. tamarind paszta
  • 2 ek. növényi olaj (nálam kókuszolaj)
  • 2 ek. víz
  • 1 kk. frissen facsart lime leve
  • 1 ek. kókuszvirág cukor
  • 1 kk. reszelt friss gyömbér
  • fél kk. római kömény

Elkészítés

1. A hagymákat megpucoljuk és félhold alakban felvágjuk.

2. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és a gyömbérrel, majd hozzáöntjük a vizet és belekeverjük a hagymákat kézzel. Ragadós masszát kell, hogy kapjunk.

3. Hagyjuk 5 percet állni, majd kézzel apró tallérokat formálunk belőle és kisütjük.

A szósz

Az olajat és a fűszereket tegyük egy serpenyőbe, alacsony lángon, mikor már elkezd illatozni, adjuk hozzá a többi hozzávalót és várjuk meg amíg felforr, 1-2 percet főzzük, majd vegyük le és már készen is van.

Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTube-on.

Még két hasonló, könnyű receptért kattints a következő oldalra!

Leadfotó, fotók: Miklós Glória

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Egészség
Van egy olyan, idehaza talán kevésbé ismert fűszer, melynek rengeteg jótékony hatása van szervezetünkre nézve - többek között még a fogyásban és a hasi zsír eltüntetésében is segíthet.
Sztárok
Bár még nagyon kicsi, már most látszik, hogy Lajos herceg egy igazi karakter, új hobbija pedig kitűnően passzol energikus személyiségéhez – édesapja azonban nem kifejezetten örül ennek.
Sztárok
A 84 éves Jocelyn Wildenstein gyakorlatilag mára már felismerhetetlen fiatalkori önmagához képest.
Fashion&Beauty
Letícia királyné egy bordó színű, testre simuló garbóruhában kápráztatott el mindenkit, amikor a minap egy díjátadó ünnepségen vett részt Sevillában.
Fashion&Beauty
Ha már kezded megunni az őszi színpalettát, de még nem állsz készen egy merész ünnepi pirosra vagy csillámos dizájnra, akkor ezek a gazdag és hangulatos körömárnyalatok tökéletesen megidézik az...
Lifestyle
A Bika ma találkozhat valakivel, akinek sokkal többet jelent, mint azt gondolná. Napi horoszkóp.