Lelőhetik a kutyádat, ha nem tartod be ezt a szabályt - A törvény nekik ad igazat

Gyakran sétáltatod a kutyusodat, de nem vagy tisztában azzal, milyen szabályokat kell betartanotok? Van néhány nagyon meglepő dolog, amiről szinte biztosan nem tudsz… A legfontosabb rendeleteket szedtük most össze!

Rendeletek, szabályzatok

Az első fontos dolog a kutya oltási könyve. Persze, mindenki tudja, hogy ennek meg kell lennie a szekrényünkben, de sokan még csak nem is sejtik, hogy egy 2008-as rendelet szerint a kutya sétáltatásakor is magunknál kellene hordani, hogy szükség esetén bizonyítani tudjuk, kutyánk be van oltva.

És azt tudtad, hogy pórázról csak akkor engedheted el a kutyát a településen belül, ha bekerített kutyafuttatón vagy futtatásra kijelölt helyen (például parkban) tartózkodtok? Emellett, ha tudod, hogy a kedvenced nem éppen szelíd fajta, akkor szájkosár is kell rá. Az Index.hu megemlíti tovább azt is, hogy szabálysértésnek számít természeti vagy természetvédelmi területen póráz nélkül elengedni a kutyát.

Emellett nagyon fontos tájékozódnunk a lakóhelyünkön is, hiszen a települések hozhatnak külön rendeleteket, tehát joguk van megszabni, hogy például egy adott parkba ne lehessen kutyát bevinni vagy éppen kitilthatják az állatokat az egyes intézményekből is. A kutyásoknak nem marad más hátra, mint ezt elfogadni.

Mi a helyzet a vadászterületekkel? Elolvahatod a következő oldalon!

Fotó: hastingsdogwalking.co.uk

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Sztárok
A TV2 népszerű műsorának 5. évadát ezúttal is Stohl András, valamint Lékai-Kiss Ramóna vezetik - utóbbi egy bámulatos kreációban nyitotta meg az első élő showt.
Lifestyle
A Vízöntő ma összebarátkozhat valakivel, akivel eddig nem szimpatizált. Napi horoszkóp.
Sztárok
Südi Iringót 2006-ban ismerte meg az ország a Szombat esti láz táncos show-műsorában, a gyönyörű táncosnő azonban jó pár éve eltűnt a nyilvánosság elől, egészen mostanáig.