Könnyű citromos szelet - Végre egy süti, ami nem émelyítően édes!
Ha te is olyan típus vagy, aki nem szereti, ha egy sütemény túl tömény és émelyítően édes, akkor a következő desszert pont neked való! Kissé savanykás, mégis nagyon finom.
Hozzávalók
A tésztához
- 4 ek vaj
- 2 ek almaszósz
- ¼ csésze porcukor
- 1 csésze liszt
- 2 ek kukoricakeményítő
- 1 ek citromhéj
A töltelékhez
- 3 nagy tojás
- 1 csésze porcukor
- ⅓ csésze frissen facsart citromlé
- 2 ek liszt
A tetejére
- 2-3 ek porcukor
Elkészítés
Keverjük el a vajat, az almaszószt, a cukrot, a lisztet, a kukoricakeményítőt és a citromhéjat. Az így kapott morzsás állagú tésztát egyengessük el egy tepsi alján és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig. Közben egy habverő segítségével keverjük el a töltelék hozzávalóit, és ha kivettük a tepsit a sütőből, oszlassuk el a tésztánk tetején. Így tegyük vissza a sütőbe 20-25 percre. Ezt követően egy órán át hagyjuk hűlni, majd tegyük 2 órára hűtőbe. Ha letelt az idő, szeleteljük fel és porcukorral megszórva tálaljuk.