Recept

A legfinomabb Gundel-palacsinta - Sok-sok töltelékkel, krémes étcsokis öntettel

A fiaim igazi palacsintaimádók. Eleinte a mogyorókrémes és a túrós volt a legnagyobb favorit, ám amióta Gundel-palacsintát is készítettem otthon, ez merőben megváltozott. Azóta ez lett a kedvenc. A sok-sok töltelékkel, a krémes étcsokoládés öntettel a tetején igazán ellenállhatatlan finomság. Nálunk percek alatt elfogy!

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Gundel palacsinta

Elkészítés: 40 perc
Mennyiség: 10 db töltött palacsinta

Klasszikus Gundel-palacsinta

Hozzávalók:

Töltelékhez:

  • 120 g őrölt dió
  • 80 ml habtejszín
  • 1 ek. rum
  • 50 g porcukor (helyettesíthető: nyírfacukorral, vagy eritrittel)
  • 2 marék mazsola

Csokoládéöntethez:

  • 120 g étcsokoládé (minimum:70%-os)
  • 200 ml habtejszín
  • 1 ek. porcukor

Palacsintához:

  • 10 ek. liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl. ásványvíz
  • 2 ek. olaj
  • só, ízlés szerint

Lépésről-lépésre:

Elkészítjük a palacsintákat. Simára keverjük a lisztet a tojásokkal és a 2 csipet sóval úgy, hogy lassan hozzáadjuk a tejet, vizet, végül az olajat is. Letakarva, fél órán keresztül pihentetjük.

Simára keverjük a lisztet a tojásokkal

Míg a tészta pihen, elkészítjük a diós tölteléket. Összekeverjük a tejszínt a cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót és további 3 percig még forraljuk. Ezután elkészítjük a csokiöntetet is. Vízgőz felett egy hőálló tálban megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzákeverjük a tejszínt. Végül a porcukrot is hozzátesszük.

Készítsük el a diós tölteléket

Fél óra elteltével kisütjük a palacsintákat. Majd a palacsinták belsejét megtöltjük a diós töltelékkel.

Süssük ki a palacsintákat

Tipp: Tálalás előtt egy serpenyőben vajat olvasztunk és a már összehajtogatott palacsinták mindkét oldalát átmelegítjük. Majd csokoládéöntettel leöntjük és tálaljuk.

Isteni!

Mutatok még két nagyon finom és különleges receptet - tarts velem a következő oldalra!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Recept
      Sztárok
      A Nemzet Színésze máig gyászolja szeretett feleségét, Cserhalmi Erzsébetet, aki 9 évvel ezelőtt távozott az élők sorából.
      Sztárok
      Osvárt Andrea még januárban, a saját közösségi oldalán jelentette be, hogy megszületett első gyermeke. Az újdonsült anyuka most a TV2 Tények Plusz című műsorának adott interjút, s végre szerelmét is...
      Egészség
      A sós víz vajon tényleg egy titkos csodaszer? Nos, nem árt tudnod néhány dolgot erről a különleges folyadékról, mielőtt beépítenéd a napi rutinodba, hiszen megvannak a jótékony, valamint a káros...
      Lifestyle
      Van egy olyan extra összetevő, amit ha belecsempészel mindenki kedvenc levesébe, akkor garantáltan az egész család repetázni fog majd belőle, ugyanis bár ezt a fűszert viszonylag kevesen használják,...
      Utazás
      Az esetek többségében nem kell veszélyes helyzetektől tartanod, ha szállodai szobát foglalsz magadnak, mégis van azonban néhány biztonsági óvintézkedés, amivel érdemes tisztában lenned.
      Sztárok
      Stephen Collins egészen 2014-ig a sorozatrajongók örök favoritjának számított, ám 11 évvel ezelőtt fény derült a népszerű színész súlyos titkára, mely hírnevét is megrendítette. A Hetedik mennyország...