Lifestyle

Hétköznapi tevékenységek, amik sokkal több kalóriát égetnek el, mint gondolnád

Ha nem vagy sportos alkat, és a diétához sem fűlik a fogad, akkor sem kell kétségbe esned. Vannak olyan hétköznapi tevékenységek, amikkel rengeteg kalóriától szabadulhatsz meg úgy, hogy észre sem veszed. Ha eddig nem csináltad őket, akkor változtass ezen, ha eddig is csináltad, akkor most még nagyobb erőbedobással végezd őket! Íme, a lista!

Idegeskedés

„Engem a szorongás tart kondiban.” – mondta a nagyszerű Woody Allen a hasonlóan nagyszerű filmjében, a Fülesben. Nos, igazat szólt, mert az idegesség valóban leeszi az ember testéről a fölösleges vagy nem fölösleges zsírt. A meetingek, előadások, esetleg a főnökkel tervezett megbeszélések előtt érzett stressz kb. 350 kalóriát éget el, legalábbis a Mayo Klinika által végzett kutatás szerint.

Jóga

Sokan úgy gondolnak a jógára, mint egy meditatív, kényelmes kikapcsolódásra, ami megnyugtatja a fáradt idegeket, és nyújtja, erősíti a testet. Pedig a jógával fogyni is lehet, egy óra intenzív mozgás 159 kalóriát éget el. Egy korábbi cikkünkben már hivatkoztunk a jógára, mint olyan sportra, ami a lassabb tempó ellenére rendkívül hatékonyan fejleszti az izomzatot, közben pedig csak úgy olvasztja a zsírpárnákat.

Tánc

A táncot receptre kellene felírni depresszió, szorongás és persze túlsúly ellen. Itt már áradoztunk a zumba pozitív hatásairól, ami ugye egy tánccal egybekötött sport, és kiemeltük, hogy mennyire hatásosan fogyaszt. Nos, ezt önmagában a táncról is el lehet mondani, 30 perc alatt 143 kalóriát éget el – nem beszélve arról, hogy mennyire feldobja a hangulatodat!

Fotó: i24woman.com

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Lifestyle
Lifestyle
A téma a mobiltelefonok széleskörű elterjedése óta foglalkoztatja az emberiséget, de vajon mi a teljes igazság? Tényleg agyrákot okozhat a túlzásba vitt mobilhasználat?
Lifestyle
Sztárok
Szeptemberben közölte a nagyérdeművel a jó hírt Katalin hercegné, miszerint kemoterápiás kezelésének végéhez ért, ám a munkába csak fokozatosan tervez visszatérni, emiatt pedig egyelőre továbbra is...