Forralt bor házilag - Felmelegít a hűvösebb napokon
Az őszi-téli időszak egyik legjobb része kétségtelenül a forralt bor szezonja! A házi készítésűnek egyszerűen nincs párja, ha szeretnéd már ma ezt kortyolgatni, olvasd el a receptjét!
Hozzávalók
- 750 ml vörösbor
- 70 g cukor
- 7-8 szem szegfűszeg
- 2-3 szem szegfűbors
- 2 szem kardamom
- 2 rúd fahéj
- 1 citrom
Elkészítés
A bort a cukorral és a fűszerekkel együtt öntsük egy fazékba és kezdjük el melegíteni. Közepes lángon kevergessük, majd tegyük bele a felszeletelt citromot. Kóstoljuk meg, ha nem találnánk elég édesnek, egy kis cukrot még adhatunk hozzá. Mielőtt felforrna, zárjuk el alatta a gázt és poharakba kiöntve kínáljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!