Vigyázz! Ha ilyen színű eszközzel főzöl, azzal mérgezheted magadat és családodat
A színes konyhai eszközök vonzóak és divatosak, de a biztonságot nem szabad háttérbe szorítani.
A veszély forrása
A konyha az otthon szíve, ahol nemcsak az ételek készülnek, hanem a család közös pillanatai is születnek. Épp ezért mindenki igyekszik a lehető legbiztonságosabb és legjobb minőségű eszközöket használni a főzéshez. A modern konyhákban azonban a stílus és a design egyre nagyobb szerepet kap, sokan választanak színes edényeket, serpenyőket, spatulákat, mert feldobják a környezetet és divatosak. Azonban van valami, amire kevesen gondolnak: nem minden színes konyhai eszköz biztonságos.
Az utóbbi években több kutatás is felhívta a figyelmet arra, hogy bizonyos színezékekkel kezelt eszközök mérgező anyagokat bocsáthatnak ki, amelyek az ételbe kerülhetnek. Ez különösen igaz az alacsonyabb minőségű, olcsóbb termékekre, amelyek gyártásánál kevésbé ellenőrzött anyagokat használnak. De vajon mely színek lehetnek különösen veszélyesek? Hogyan ismerhetjük fel azokat az eszközöket, amelyek árthatnak nekünk? Részletek a galériában!
Leadfotó: 123RF