Kutatások kimutatták, hogy bizonyos színben pompázó konyhai eszközök – például spatulák, kanalak, edények – különösen problémásak lehetnek. Sok ilyen termék ugyanis újrahasznosított műanyagból készül, amelyben olyan vegyi anyagok maradványai lehetnek, mint a nehézfémek, például ólom, kadmium vagy a fenol. Ezek az anyagok magas hőmérsékleten felszabadulhatnak, és bekerülhetnek az ételbe, majd onnan a szervezetünkbe.
Kutatások kimutatták, hogy bizonyos színben pompázó konyhai eszközök – például spatulák, kanalak, edények – különösen problémásak lehetnek. Sok ilyen termék ugyanis újrahasznosított műanyagból készül, amelyben olyan vegyi anyagok maradványai lehetnek, mint a nehézfémek, például ólom, kadmium vagy a fenol. Ezek az anyagok magas hőmérsékleten felszabadulhatnak, és bekerülhetnek az ételbe, majd onnan a szervezetünkbe.