Almafánk, ami 10 perc alatt kész - Szupergyors sütemény
A legnagyobb visszatartó erő a fánksütésben a tészta lassú kelése, valamint a rengeteg liszt és cukor, ami benne van. Most mutatunk egy olyan receptet, ami 10 perc alatt elkészül, ráadásul almából készül, így a gyerekek is egészségesebben ehetnek a finomságból.
Hozzávalók (4 személyre)
- 4 alma
- 250 g finomliszt
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk fahéj
- 3 ek cukor
- 1 vanília kikapart belseje
- napraforgóolaj a sütéshez
- fahájas kristálycukor a mártáshoz
Elkészítés
Az almát hámozzuk meg, majd reszeljük le és adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, sütőport és tojást. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd gyúrjunk belőle laza tésztát. Pihentetés nélkül nyújtsuk ujjnyi vastagra, majd egy pohár segítségével szaggassunk belőle körlapokat. A közepét is szúrjuk ki. Egy magas falú edényben kezdjük el melegíteni az olajat, ügyelve arra, hogy ne égjen meg, majd dobjuk bele a tésztakarikákat és 2-2 perc alatt mindkét oldalukat pirítsuk aranybarnára. Amint kivesszük a forró olajból, hempergessük meg a fahéjas cukorban. Akinek van kedve, csöpögtessen rá lekvárt is, isteni lesz.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!