Egészben sült citromos csirke zöldfűszerekkel - Családi lakoma
Igazi lakomát csaphatunk, ha elkészítjük ezt az egészben sült citromos-zöldfűszeres csirkét. Ha nagy a család, szinte azonnal elfogy! Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
- 1 közepes méretű csirke
- 10 dkg vaj
- 1+1 db citrom
- 1+1 db fokhagyma
- zsálya
- kakukkfű
- só, bors
Elkészítés
A vajat keverjük el a citrom reszelt héjával és a levével, a sóval, a borssal, az egyik zúzott fokhagymával, és a zsálya és a kakukkfű felével, amit felaprítottunk. A csirke bőrét lazítsuk meg finoman egy késsel, és kanállal töltsük meg a bőr és a hús közötti részt a zöldfűszeres keverékkel. A csirke belsejét sózzuk, borsozzuk és tegyük bele a gerezdekre szétszedett fokhagymát, valamint a félbevágott citromot és a zöldfűszerek másik felét. Hogy ne potyogjanak ki, hústűvel rögzítsük a csirkén lévő nyílást. Kívülről dörzsöljük be vajjal, sóval és borssal. Sütőben 200 fokon süssük készre úgy, hogy alkalmanként forgassuk meg. Sültkrumplival tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!