A nagyi meggyes pitéje - Varázsolj nyarat az őszbe
Nyárias ízeket varázsolhatunk a konyhánkba, ha levesszük a polcunkról a meggybefőttet és pitét sütünk belőle. Hogy hogyan? Azonnal mutatjuk!
Hozzávalók
- 17 dkg porcukor
- 13 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 2 db tojás
- fél csomag sütőpor
- csipet szódabikarbóna
- meggybefőtt
Elkészítés
Egy habverő segítségével keverjük el a cukrot és a vajat, majd adjuk hozzá a tojásokat és a tejfölt is. Keverjük habosra, majd forgassuk bele a sütőport, a szódabikarbónát és a lisztet. A piteformát béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, egyengessük el, majd szórjuk rá a kimagozott meggyet. 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt süssük készre, tálalás előtt pedig szórjuk meg egy kis porcukorral.
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!