Barackos-bazsalikomos csirke - Különleges ízvilág
Próbáltad már a húsételeket feldobni egy kis őszibarackkal? Ha még nem, most épp itt az ideje! Fantasztikus élményben lesz részed!
Hozzávalók
- 4 kicsontozott csirkemell
- 1 mogyoróhagyma
- 1 tk frissen reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 10-12 bazsalikomlevél
- 1 csésze húsleves alaplé
- 4 nagy őszibarack
- só
- frissen őrölt bors
- 2 ek olaj
Elkészítés
A csirkét szórjuk be sóval, borssal, majd 2 perc alatt forró olajban pirítsuk meg mindkét oldalát. A húst tegyük át egy tűzálló edénybe, az olajban pedig pirítsuk meg a felaprított mogyoróhagymát is. Adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, majd 1-2 perc múlva szórjuk rá az apróra vágott bazsalikomleveleket, öntsük fel a húsleves alaplével és adjuk hozzá a felszeletelt őszibarackot. Kissé főzzük össze, majd az egészet öntsük a csirkemellek tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt süssük készre.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!