Parmezános rántott karfiol - Ellenállhatatlan finomság

Egyszerűen nem tudunk ellenállni a karfiolos finomságoknak! Ezúttal a parmezános-rántott verziót készíthetjük el. Mutatjuk, hogyan!

Hozzávalók

  • 1 karfiol
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 5-10 dkg reszelt parmezán sajt
  • csipet só
  • 2 tojás

A mártáshoz

  • 2 ek ketchup
  • 2 ek majonéz
  • fél ek méz

Elkészítés

Keverjük el a mártás hozzávalóit, majd tegyük hűtőbe. 200 fokra melegítsük elő a sütőt, közben a sajtot reszeljük le egy lapos tálba, keverjük el a zsemlemorzsával, sózzuk meg, egy másik tálban pedig verjük fel a tojásokat. A karfiolt tisztítsuk meg, bontsuk rózsáira, majd ezeket forgassuk bele a felvert tojásba, majd hempergessük meg a sajtos-zsemlemorzsás keverékben. Ismételjük meg ezt a lépést, hogy két réteg bunda legyen a karfiolokon. Tegyük egy tepsibe, majd 10 perc alatt süssük készre.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: julievr.wpengine.netdna-cdn.com

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
Fontos, hogy a vendégek is tudatosak legyenek, és éljenek a jogaikkal, ha visszaélést tapasztalnak.
Lifestyle
A határidő vészesen közeleg, ezért érdemes most azonnal intézkedni.
Lifestyle
Az udvariasság és a határok tiszteletben tartása nemcsak azt jelzi, hogy jó vendég vagy, hanem azt is, hogy megbecsülöd a meghívást. Ha bizonytalan vagy valamiben, inkább kérdezz, mintsem hogy...
Home&Design
A színes konyhai eszközök vonzóak és divatosak, de a biztonságot nem szabad háttérbe szorítani.
Fashion&Beauty
Ha csak egy téli kiegészítőt vásárolsz idén, ez legyen az.
Fashion&Beauty
Ez a stílusos és sokoldalú lábbeli nemcsak melegen tart, de rengeteg outfittel kombinálható, így biztosan megtalálod a hozzád leginkább illő modellt.