Zöldfűszeres libasült - Egyszerű recept egy isteni ebédhez

A kacsasült a legfinomabb húsételek közé tartozik, ráadásul az elkészítése sem olyan bonyolult. Mutatjuk a zöldfűszeres verzió receptjét!

Hozzávalók

  • 1,5 kg libahús (egész liba, comb vagy mell)
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 alma
  • zsálya, kakukkfű, rozmaring, majoránna
  • só, bors

Elkészítés

A húst alaposan tisztítsuk meg, majd dörzsöljük be sóval, borssal és majoránnával. Ezt követően helyezzük egy tepsibe a bőrükkel lefelé. Fedjük le, a tűzhelyen süssük át és forgassuk addig, amíg kissé meg nem pirul mind a két oldala. Ekkor öntsünk alá 2 dl vizet és tegyük mellé a megtisztított és felaprított hagymát, fokhagymát, almát és a friss fűszernövényeket. Előmelegített sütőbe helyezzük és 200 fokon nagyjából másfél-két óráig süssük. Krumplipürével és salátával tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: anotherheader.wordpress.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Sztárok
      A jordán királyné férje, II. Abdullah a Jordán Hasemita Királyság uralkodója a mai napon lett 63 éves, ez alkalomból pedig felesége posztolt is magukról egy közös fotót, melyen Rániját a világ...
      Sztárok
      Heidi Klum büszkébb már nem is lehetne: lánya, Leni után most idősebbik fiai is követni kezdte a pályán, a kifutón pedig egyenesen a párizsi divathét során debütált.
      Fashion&Beauty
      Ha csak egy káprázatos outfitet nézel ma meg, akkor az Charlène monacói hercegné kabátruhája legyen.
      Lifestyle
      A Vízöntő legyen óvatos, különben bajba kerülhet! Napi horoszkóp.
      Lifestyle
      A Mérleget akkora csalódás éri, ami az egész hétvégéjét beárnyékolhatja. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
      Egészség
      Persze egyáltalán nem kell megijednünk ettől a zöldségtől, inkább csak oda kell figyelni arra, hogyan fogyasztjuk.