Kínai édes-savanyú leves - Recept

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a csípős ételek, melyek nemcsak finomak, de egészségesek is.

Hozzávalók

  • 2 kk mogyoróolaj
  • 1/2 kk szezámolaj
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 2 marék brokkolirózsa
  • 2 marék kínai gomba
  • 1 gerezd aprított fokhagyma
  • 1 liter zöldség- vagy húsleves
  • 5-6 db ecetes uborka
  • 20 dkg kockára vágott tofu
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek rizsecet

Elkészítés

A zöldségeket és az ecetes uborkát 4-5 cm hosszú vékony csíkokra vágjuk. Egy edényben felforrósítjuk a mogyoró-és a szezámolajat, és párolni kezdjük a zöldségeket a fokhagymával és az uborka kivételével, amíg ropogós nem lesz. Ezután a zöldségeket felöntjük az alaplével, majd beletesszük az uborkát és a tofut. Szójaszósszal és ecettel ízesítjük, végül fűszerezhetjük sóval és frissen őrölt borssal.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: resto.be

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Mindössze a két fő összetevőre és kevesebb mint 10 percre van szükséged hozzá.
Egészség
Cikkünkben olyan szuperélelmiszereket szedtünk össze, melyekről a legtöbb ember még csak nem is hallott, pedig elképesztő, milyen hatással lehetnek szervezetünkre és egészségünkre, ha rendszeresen...
Lifestyle
A guarana agyserkentő hatásaitól a matcha nyugtató tulajdonságáig ezek az italok egyszerre kínálnak energialöketet és fokozzák az éberséget és mentális fókuszt.
Home&Design
Ha egyszer bevezetjük a Kiyomeru elveit az életünkbe, a káosz többé nem uralkodik el az otthonunkban, és egy nyugodt, kiegyensúlyozott életet élhetünk.
Lifestyle
Talán éppen te és a párod lesztek azok, akik új mércét állítanak a történelemben?
Fashion&Beauty
2025-ben a divatvilág új irányzatok felé fordul, miközben több korábbi trend háttérbe szorul. Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan stílust, amelyektől várhatóan búcsút veszünk az új évben.