Gazpacho - Ízletes spanyol leves
Ha szeretnénk egy mediterrán előételt, ami finom és gyorsan elkészíthető, akkor készítsünk gazpachót. A spanyol leves tökéletesen alkalmas ebédre, de vacsorára is ajánljuk.
Hozzávalók
- 7 nagy paradicsom
- 1 uborka
- 4 zöld húsú paprika
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj
- 1 ek ecet
- 1 ek vágott petrezselyem
- 1 ek vágott zellerlevél
Elkészítés
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, és mindkettőt a paradicsomhoz hasonló kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A kockákra vágott zöldségekből félreteszünk 4 evőkanálnyit, a többi zöldséget mixerben péppé zúzzuk. A pépet leveses tálba öntjük, összekeverjük az olajjal, az ecettel, a petrezselyemmel, a zellerrel, sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk. A levest legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt belekeverjük a félretett zöldségkockákat, és tányérokba szedve kínáljuk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!