Borsós-tojásos pörkölt recept - Vegetáriánusoknak is
Íme egy szuper pörkölt recept ebédre tojással és borsóval, amelyet még a vegetáriánusok is imádni fognak!
Hozzávalók
- 8 db tojás
- 500 g borsó
- 150 g paradicsom
- 100 g póréhagyma
- 100 zöldpaprika
- 0,5 dl olaj
- petrezselyem
- só, bors, fűszerpaprika
Elkészítés
Tisztítsuk meg és mossuk meg a zöldségeket. A póréhagymát karikázzuk fel, forró olajon pirítsuk meg, tegyük rá a fűszerpaprikát, öntsünk rá körülbelül 1 dl vizet, majd keverjük kicsit össze. Főzzük 5-10 percig, majd adjuk hozzá a borsót, sózzuk és borsozzuk. Körülbelül 20 percig főzzük tovább, ekkor tegyük bele a felkockázott paprikát és paradicsomot, illetve a petrezselymet. Főzzük keményre a tojásokat, vágjuk cikkekre vagy vékony szeletekre és ezt is tegyük bele a pörköltbe. Óvatosan keverjük meg és főzzük még 10 percig.