Egy igazi szuperélelmiszer - 4 érv a chia mag mellett
A chia mag egy igazi szuperélelmiszer, amelyet az amerikai kontinensen már évszázadok óta ismernek. A gluténmentes kis magocskát fogyaszthatjuk nyersen, turmixokhoz vagy salátákhoz keverve, de a lisztjéből akár kenyeret is süthetünk. Íme, 4 ok, amiért érdemes nekünk is megismerkednünk vele!
Elősegíti a fogyást
A chia mag jó minőségű fehérjét és rostot tartalmaz, amely egészségesebb szervezetet és karcsúbb alakot eredményez. A fehérje növeli az izomtömeget, miközben a rostok jót tesznek az emésztőrendszernek és a vastagbélnek, segítségükkel a méreganyagok is gyorsabban távoznak a szervezetünkből. Megakadályozzák továbbá a zsírok felszívódását, így felgyorsítva a fogyást.
Megakadályozza az oxidatív károsodást
A kutatók úgy vélik, az oxidatív károsodás rák kialakulásához vezethet. Ez a folyamat akkor történik, ha a szabad gyökök az egészséges sejteket károsítják, ekkor pedig megindul a sejtek mutációja, ami jó- illetve rosszindulatú daganatot okozhat. A chia mag azonban tele van antioxidánsokkal és fontos vitaminokkal, amelyek védik a szervezetet a káros szabad gyökökkel szemben, ezáltal gátolják a sejtek mutációját és a rák kialakulását.