5 hasznos gyógynövény, amit bevethetsz megfázás ellen

A megfázás ellen gyógyszerek helyett érdemes bevetni néhány gyógynövényt, amelyet akár teaként is elfogyaszthatunk. Íme, 5 természetes megoldás a betegségre!

Kamilla

A legismertebb gyógynövényeink közé tartozik a kamilla, amely a megfázás és az influenza ellen is kiváló ellenszer. Ihatjuk teaként vagy használhatjuk borogatásként is. Csökkenti a gyulladásokat, a lázat, emellett gyomorproblémákra is kiváló.

Csipkebogyó

A csipkebogyó köztudottan gazdag az immunerősítő C-vitaminban, emellett pedig B-vitamint is tartalmaz. Teaként érdemes fogyasztani, ám arra vigyázzunk, hogy ne forrázzuk le, elég, ha meleg vízbe áztatjuk, így ugyanis nem veszíti el a vitamintartalmát.

Mezei kakukkfű

Ez a remek gyógynövény fertőtlenítő hatásának köszönhetően képes elpusztítani a baktériumokat. Csillapítja a köhögést és a torokfájást is enyhíti. Készíthetünk belőle teát, de ízesíthetjük vele ételeinket is.

Fotó: feedlife.ca

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Fashion&Beauty
A KÖKI bevásárlóközpont már egy ideje új arcát mutatja a vásárlók felé. A kispesti pláza az utóbbi 4 évben jelentős fejlesztésen esett át kívül-belül: rendezettebb lett a környéke, teljesen...
Lifestyle
A Kos életében felbukkan egy régi szerelme és teljesen felkavarja. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Wolf András éppen a telefonját nyomogatta a Séfek séfében, amikor előkerült a hír, hogy Krausz Gábor titokban összeházasodott Mikes Annával.