Ezekkel az egészséges élelmiszerekkel töltsd fel a kamrád!

Ha jobban odafigyelünk főzéskor, a tányérunkra olyan finomságokat varázsolhatunk, amelyek az éttermi ételekhez képest kevesebb kalóriát, telített zsírt, hozzáadott cukrot és sokkal több zöldséget és gyümölcsöt tartalmaznak. Ehhez azonban nem árt, ha feltöltjük kamránkat mindenféle egészséges hozzávalóval. Hogy melyek legyenek ezek? A Huffingtonpost szakértője a alábbiakat ajánlja.

Teljes kiőrlésű élelmiszerek

A teljes kiőrlésű élelmiszerekkel egészséges ételeket varázsolhatunk a tányérunkra. Lehet az barna rizs, teljes kiőrlésű tészta, zab, árpa, bulgur vagy éppen quinoa, segítségükkel csökkenthetjük a szívbetegségek és a daganatok kialakulásának kockázatát, valamint megtarthatjuk az ideális testsúlyunkat is.

Egészséges olajok

Sütéshez és különböző salátaöntetekhez is használhatjuk a repceolajat vagy éppen az extra szűz olívaolajat, amelyek egészséges zsírokat tartalmaznak. A repceolajtól nem kell megijednünk, világos színű és enyhe ízű, ha beletesszük a süteményekbe, biztosan nem fogjuk érezni. A szakértő megjegyzi, az ő személyes kedvence a kevés telített zsírt tartalmazó szezámolaj, amelyet az ázsiai ételek elkészítésénél használ.

Fotó: sheknows.com

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
      Utazás
      Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.