Padlizsánkrém - Recept

A padlizsánkrémet bárki eheti, így a diétázóknak sem kell lemondaniuk róla, hiszen kevés kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

  • fél kg padlizsán (érett, sötét színű)
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl olaj
  • só, bors
  • fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

A padlizsánt egy tűvel szurkáljuk meg, majd tepsiben közepes lángon süssük meg. Nem baj, ha megfeketedik a héja, mert belül ízletesebb lesz. A sült padlizsánt mossuk meg, majd húzzuk le a héját, és még egyszer tisztítsuk meg vízzel. Villával vagy mixerrel törjük össze, adjuk hozzá a tojássárgáját és az olajat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele az apróra vágott lilahagymát. Aki szereti, belenyomhat egy gerezd fokhagymát is a krémbe.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Padlizsán krémleves

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Christmas
Megszokott, hogy a brit királyi család tagjai számos meglepő szabályt követnek, ám az egyik karácsonyi protokolljuk mind közül az egyik legfurcsább.
Lifestyle
Sokan nem tudják, pedig két népszerű konyhai eszköznek egyáltalán nincs egymás közelében a helye.
Lifestyle
Tudtad, hogy a Feng Shui szerint a gazdagság és a jólét sarka otthonunk délkeleti része, éppen ezért nem mindegy, hogy ezt a területet hogyan és mikkel rendezed be?
Egészség
Ha te sem szeretnéd, hogy gond legyen a szemeiddel, akkor mindenféleképpen érdemes a megelőzésre koncentrálni, ebben pedig nagy segítségedre lehet egy bizonyos gyümölcs a szakértők szerint.
Lifestyle
A Kos ma ne vágjon bele új feladatokba, inkább fejezze be azt, amit elkezdett, ha jót akar! Napi horoszkóp.
Sztárok
Dina Meyer az 1997-es Csillagközi invázió című filmben Dizzy Florest alakította, egy eltökélt katonát, aki a produkció egyik főszereplője volt - a karakterét életre keltő Dina Meyer azóta rengeteget...