Padlizsánkrém - Recept
A padlizsánkrémet bárki eheti, így a diétázóknak sem kell lemondaniuk róla, hiszen kevés kalóriát tartalmaz.
Hozzávalók
- fél kg padlizsán (érett, sötét színű)
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 tojássárgája
- 2 dl olaj
- só, bors
- fokhagyma ízlés szerint
Elkészítés
A padlizsánt egy tűvel szurkáljuk meg, majd tepsiben közepes lángon süssük meg. Nem baj, ha megfeketedik a héja, mert belül ízletesebb lesz. A sült padlizsánt mossuk meg, majd húzzuk le a héját, és még egyszer tisztítsuk meg vízzel. Villával vagy mixerrel törjük össze, adjuk hozzá a tojássárgáját és az olajat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele az apróra vágott lilahagymát. Aki szereti, belenyomhat egy gerezd fokhagymát is a krémbe.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Padlizsán krémleves