Citromos banántorta - Recept
A hétvégén valami különlegességgel szeretnéd meglepni a szeretteidet? Akkor készítsd el az alábbi receptet!
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 18 dkg barna cukor
- 12 dkg mazsola
- 1, 5 dl zsírszegény natúr joghurt vagy krémtúró
- 1 tojás
- 1 darab banán
- 1 ek citromlé
- másfél kk sütőpor
- 1 kk só
- 1 kk reszelt citromhéj
A mázhoz
- 12 dkg porcukor
- 2 kk citromlé
- ½ kk reszelt citromhéj
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítsük elő, majd egy 18 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Egy tálba szitáljunk lisztet és sütőport, majd keverjük hozzá a sót, a cukrot valamint a reszelt citromhéjat. Egy banánt törjünk pépesre, és keverjük össze egy evőkanál citromlével. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a tojást, a pépesített banánt, a mazsolát és a krémtúrót is, majd jól összedolgozzuk. A tésztát a formába egyengetjük, és körülbelül 45 percig sütjük. A tortát ezután tíz percig pihentetjük, majd rácsra tesszük.
Ezután nekikezdünk a máznak: szitálással fellazítjuk a porcukrot, s elkeverjük a citromlével, valamint hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A lágy krémet ezután rácsurgatjuk a tortára. Tálalás előtt 15-20 percet pihentetjük, hogy a máz megkeményedjen.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Kínai sült banán - Recept