Ez a gyümölcs csökkenti a szürke- és a zöld hályog kialakulásának kockázatát: egyél belőle minél többet szemeid érdekében
Ha te sem szeretnéd, hogy gond legyen a szemeiddel, akkor mindenféleképpen érdemes a megelőzésre koncentrálni, ebben pedig nagy segítségedre lehet egy bizonyos gyümölcs a szakértők szerint.
Így őrizheted meg a tökéletes látásod
A szürke hályog (katarakta) és a zöld hályog (glaukóma) két különböző szembetegség, amelyek eltérő okokból alakulnak ki. A szürke hályog a szemlencse elhomályosodása, amely fokozatosan romló látáscsökkenést okoz, és leggyakrabban az öregedés következtében alakul ki, bár egyéb tényezők, például sérülés vagy bizonyos betegségek is hozzájárulhatnak. Ezzel szemben a zöld hályog a szem belső nyomásának megemelkedésével járó állapot, amely a látóideget károsítja, és kezeletlenül akár visszafordíthatatlan látásvesztést is eredményezhet. Míg a szürke hályog általában műtéttel gyógyítható, a zöld hályog kezelése a szemnyomás csökkentésére és a látóideg további károsodásának megelőzésére irányul. Szerencsére azonban mindkét szembetegséget megelőzhetjük egy friss tanulmány szerint, ha egy bizonyos gyümölcsből minél gyakrabban fogyasztunk - írja a Mirror. Galériánkban találod a részleteket!
Leadfotó: 123rf