Tejszínes spagetti garnélával - Recept
A tésztaételek óriási előnye, hogy gyorsan elkészülnek és emellett igazán laktatóak. Ez a garnélás recept is nagyon egyszerű, egy pohár fehérbor mellett a tökéletes vacsora hozzávalója!
Hozzávalók
- 150 g spagetti tészta
- 200 g garnélarák
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 0.75 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
- 8 db bazsalikomlevél
- só
- bors
Elkészítés
Főzzük ki a tésztát sós, forró vízben. A hagymákat és a paradicsomot aprítsuk fel apró kockákra. Felforrósított olajban üvegesre pároljuk a hagymákat, majd felöntjük a fehérborral. Adjuk hozzá a rákot és pároljuk még kb. 10 percig. Vágjuk fel a bazsalikomot, a paradicsommal együtt tegyük ezt is a serpenyőbe. Végezetül öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd 5 perc elteltével vegyük le a tűzről. A szószt keverjük össze a tésztával, friss bazsalikommal tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Carbonara spagetti