Almalekvár - Recept

Az almában számtalan fontos és nélkülözhetetlen ásványi anyagot találhatunk, így érdemes sokat fogyasztani belőle, akár lekvár formájában is.

Hozzávalók

  • 5 kg alma
  • 1 kg cukor
  • Nátrium-benzoát

Elkészítés

Mossuk meg az almákat, hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Ezután szórjuk rá a cukrot, kavargassuk meg, amíg levet nem ereszt. Tegyük tűzre és kezdetben, amíg az almák meg nem puhulnak, fedő alatt főzzük (kb. 5-10 perc). Ha megpuhultak, akkor vegyük le a fedőt, hogy elpárologjon a lé és jól besűrűsödjön. Végül tegyük forró üvegekbe, a tetejére pedig szórjunk egy kevés nátrium-benzoátot. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Ezt is ajánljuk: Mennyei fahéjas bundás alma - Pár perc alatt elkészül

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
A tét most már a legjobb négy közé jutás volt, ám sajnos egy hírességnek és profi partnerének el kellett köszönnie a műsortól az adás végén.
Lifestyle
Spórolj időt és pénzt, miközben elkerülöd az élelmiszer-pazarlást!
Sztárok
Helen Mirrennek fontos, illetve követendő meglátásai vannak az arcápolással kapcsolatban, melyek bármilyen életkorú hölgy számára hasznosak lehetnek.
Sztárok
Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, Cher elképesztő múltbeli történetet mesélt, ami őt magát is meglepetésként érte.
Lifestyle
Az, hogy mit örökölünk az édesanyánktól vagy az édesapánktól, sokszor láthatatlan genetikai folyamatokon múlik, amelyek életünk minden aspektusát befolyásolják. Bár sok tulajdonság és jellemző a...
Sztárok
A 84 éves Jocelyn Wildenstein gyakorlatilag mára már felismerhetetlen fiatalkori önmagához képest.