Tormamártás házilag recept - Jobb, mint a bolti

Idén végre ki szeretnéd próbálni a házi készítésű tormát, de eddig nem mertél nekilátni? Akkor most eljött a te időd!

Hozzávalók

  • 2-4 db vastag nyers torma
  • ecet - ízlés szerint (1-2 kanál)
  • cukor - ízlés szerint (1 kanál)
  • só, őrölt fehérbors

Elkészítés

Készítsünk kb. fél liter cukros, őrölt borsos, ecetes vizet. A tormákat pucoljuk meg, és reszeljük le. Ezután kb. 10 másodpercig áztassuk forró vízbe. Ezzel elvesszük a nagyon csípős ízt. Ezután öntsük le róla a vizet és kóstoljuk meg. Nem baj, ha még nagyon csípős, mert ha üvegbe tesszük és ráöntjük a cukros ecetes vizet, az még lágyít az ízén. Lezárva, hűtőben tárolva kb. fél nap és már fogyasztható is.

Ezt is ajánljuk: Tormás tojássaláta - Katt ide!

Fotó: thetahoeweekly.com

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Lifestyle
Mindössze a két fő összetevőre és kevesebb mint 10 percre van szükséged hozzá.
Egészség
Cikkünkben olyan szuperélelmiszereket szedtünk össze, melyekről a legtöbb ember még csak nem is hallott, pedig elképesztő, milyen hatással lehetnek szervezetünkre és egészségünkre, ha rendszeresen...
Lifestyle
A guarana agyserkentő hatásaitól a matcha nyugtató tulajdonságáig ezek az italok egyszerre kínálnak energialöketet és fokozzák az éberséget és mentális fókuszt.
Home&Design
Ha egyszer bevezetjük a Kiyomeru elveit az életünkbe, a káosz többé nem uralkodik el az otthonunkban, és egy nyugodt, kiegyensúlyozott életet élhetünk.
Lifestyle
Talán éppen te és a párod lesztek azok, akik új mércét állítanak a történelemben?
Fashion&Beauty
2025-ben a divatvilág új irányzatok felé fordul, miközben több korábbi trend háttérbe szorul. Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan stílust, amelyektől várhatóan búcsút veszünk az új évben.