Húsvéti sonka- és tojásfőzés - A tökéletes recept

Nincs húsvét sonka nélkül, azonban ahhoz, hogy ne fulladjon kudarcba az ünnep, finomra kell főzni a sonkát.

Hozzávalók

  • 1 kg sonka (kb. 5 személyre elegendő)
  • 10 tojás

Elkészítés

A nyers, füstölt sonkát előző este beáztatjuk annyi hideg vízbe, hogy egészen ellepje. Főzés előtt alaposan megmossuk, és annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy bőven ellepje. Szelíd forralással puhára főzzük, olyannyira, hogy ha pl. csontja van, azt könnyedén meg tudjuk forgatni és kihúzni a húsból; ha kötözött, könnyen beleszaladjon a hústű. Saját levében hagyjuk kihűlni, majd deszkára téve, szép vékonyan felszeleteljük.

A sonka főzőlevében főzzük meg a tojásokat, mivel a tojás héja porózus, így behatol a belsejébe a finom füstös íz. A forrástól számított 10 percig főzzük őket, majd hideg vízbe tesszük, meghámozzuk, egészben vagy gerezdekre vágva kínáljuk.

Ezt is ajánljuk: Kalácsban sült sonka - Katt ide!

Fotó: magyar-hirlap.ro

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Pszichológiai tény, hogy az emberek nem igazán az ünnepet helyezik előtérbe, hanem azt akarják, hogy minél több szabadnapjuk legyen.
Lifestyle
Mindössze a két fő összetevőre és kevesebb mint 10 percre van szükséged hozzá.
Egészség
Cikkünkben olyan szuperélelmiszereket szedtünk össze, melyekről a legtöbb ember még csak nem is hallott, pedig elképesztő, milyen hatással lehetnek szervezetünkre és egészségünkre, ha rendszeresen...
Lifestyle
A guarana agyserkentő hatásaitól a matcha nyugtató tulajdonságáig ezek az italok egyszerre kínálnak energialöketet és fokozzák az éberséget és mentális fókuszt.
Home&Design
Ha egyszer bevezetjük a Kiyomeru elveit az életünkbe, a káosz többé nem uralkodik el az otthonunkban, és egy nyugodt, kiegyensúlyozott életet élhetünk.
Lifestyle
Talán éppen te és a párod lesztek azok, akik új mércét állítanak a történelemben?