Párolt káposzta

Ha unod már az átlagos köreteket, mint a krumpli meg a rizs, akkor készíts a hétvégi rántott hús mellé egy kis párolt káposztát.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 kg káposzta
  • 5 dkg zsír
  • 2 kk. cukor
  • köménymag
  • 1 kis fej hagyma
  • 2-3 ek. ecet

Elkészítés

A káposztát megmossuk, a torzséjét kivágjuk. Késsel vagy gyaluval egyenletes vékony metéltre vágjuk. Besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk, amíg levet ereszt; ekkor kicsavarjuk.

A zsírt lábosban felforrósítjuk, és állandóan kevergetve a cukrot néhány pillanat alatt karamellizáljuk. Ezután rászórunk egy csipet köményt, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd a káposztát és végül az ecetet. Erős tűzön kevergetve pároljuk, amíg kissé összeesik és a leve elpárolog. Ezután lefedjük, és mérsékelt tűzön készre pároljuk. Nem szabad túlpuhítani, inkább kicsit ropogós legyen.

Ha vörös-káposztából készítjük, akkor párolás közben egy kis vörösbort is öntsünk hozzá.

Ezt is ajánljuk: Süti finomság - Barna csók - Katt ide!

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
Az 56 éves üzletember a TV2 Titkok legújabb epizódjában, Lékai-Kiss Ramóna vendégeként mesélt első nagy szerelméről, akit még egyetemistaként vett feleségül.
Lifestyle
Az egészséges bőr fenntartásában nagy szerepet játszik a megfelelő táplálkozás, amely belülről támogatja a bőr rugalmasságát és megjelenését.
Lifestyle
A Hintalovon Alapítvány idén karácsonykor is egyedi tervezésű ajándéktárgyakkal készül, amelyek megvásárlásával áldozatos munkájukat támogathatjuk.
Utazás
Ma napközben még nem számíthatunk jelentős mennyiségű csapadékra, este viszont komoly fordulópont érkezik. Pénteken havazásra és havas esőre is fel kell készülnünk: legzordabb arcát mutatja majd a...
Lifestyle
Vannak olyan állatövi jegyek, akikkel azért kerülhetünk gyakran nézeteltérésbe, mert személyiségükből fakadóan annyira érzékenyek, hogy könnyen megbántódnak még egy ártatlan viccen is akár.