Párolt káposzta
Ha unod már az átlagos köreteket, mint a krumpli meg a rizs, akkor készíts a hétvégi rántott hús mellé egy kis párolt káposztát.
Hozzávalók
- 1 kg káposzta
- só
- 5 dkg zsír
- 2 kk. cukor
- köménymag
- 1 kis fej hagyma
- 2-3 ek. ecet
Elkészítés
A káposztát megmossuk, a torzséjét kivágjuk. Késsel vagy gyaluval egyenletes vékony metéltre vágjuk. Besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk, amíg levet ereszt; ekkor kicsavarjuk.
A zsírt lábosban felforrósítjuk, és állandóan kevergetve a cukrot néhány pillanat alatt karamellizáljuk. Ezután rászórunk egy csipet köményt, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd a káposztát és végül az ecetet. Erős tűzön kevergetve pároljuk, amíg kissé összeesik és a leve elpárolog. Ezután lefedjük, és mérsékelt tűzön készre pároljuk. Nem szabad túlpuhítani, inkább kicsit ropogós legyen.
Ha vörös-káposztából készítjük, akkor párolás közben egy kis vörösbort is öntsünk hozzá.
Ezt is ajánljuk: Süti finomság - Barna csók - Katt ide!