Franciasaláta
Ha szereted a salátákat, akkor örülhetsz, ugyanis a saláták királynőjének a receptjét osztjuk most meg.
Hozzávalók
- 25 dkg vegyes zöldség
- 20 dkg burgonya
- 8 dkg zöldborsó (konzerv)
- 8 dkg ecetes uborka
- 10 dkg alma
- 2,5 dl majonéz
- só, bors
- 3 dkg mustár
- 1 mk. porcukor
- 1 db citrom
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, közel azonos méretű apró kockákra daraboljuk, és sós vízben megfőzzük. A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, lehűtjük, megtisztítjuk és szintén kockákra vágjuk. Az almát meghámozzuk, és az ecetes uborkával együtt apróra vágjuk. A zöldborsót leszűrjük és leöblítjük.
A majonézt sóval, cukorral, citrommal, mustárral és borssal ízesítjük, és belekeverjük a zöldségeket, a burgonyát, uborkát és almát, valamint a borsót.
Ezt is ajánljuk: Püspökkenyér - Katt ide!