Töltött pikáns sült zsemle

Megmaradt pár zsemle? Ne dobjuk ki! Remek vacsorát készíthetünk belőle, néhány alaphozzávaló segítségével. Esetleg egy kisebb összejövetelre is készíthetünk belőle a barátainknak.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!

    4 zsemle

  • 20 dkg sonka
  • 4 szelet bacon szalonna
  • 1 fej póréhagyma
  • 1 doboz tejföl
  • 20 dkg füstölt sajt
  • Kakukkfű
  • Só, bors

Elkészítés

A sonkát és a hagymát összevágjuk, és a tejfölbe keverjük és megfűszerezzük, sóval, borssal és egy kis friss kakukkfűvel. Aztán a sajt felét belereszeljük, hogy a füstös íz belüli uralkodjon.
A zsemlék tetejét levágjuk és kivesszük a belsejét, majd azt is szétmorzsolva belekeverjük a tejfölös masszába.
Végül az egészet visszatöltjük a zsemlékbe, rátesszük a tetejére az egy-egy szelet bacon szalonnát, visszatesszük a kalapját és a maradék füstölt sajttal megszórjuk.
Sütőben 200 fokon 10-15 percig sütjük, míg a sajt meg nem pirul.

Fotók: receptorszag.hu

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Sztárok
A színpadon és képernyőn egyaránt zseniális Christine Pascal filmrendezőként, illetve forgatókönyvíróként is maradandót alkotott, élete végül mégis szomorúan ért véget.
Lifestyle
Az Oroszlán nagy áttörést érhet el az életében. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Angelina Jolie fantasztikus estélyit választott a 2024-es Golden Globe-gálára: a színésznő minden jelenlévőt lenyűgözött, pompás megjelenését pedig egy jó darabig még biztosan emlegetni fogjuk.
Egészség
Lehet nem is figyelsz rá, és rutinból mosod a fogad, de ilyenkor jönnek elő azok a hibák, amik hosszú távon meg fogják bosszulni magukat.
Fashion&Beauty
Szeretnél az új évben egy kis frissességet és merészséget vinni a stílusodba? Idén télen nem csupán a sötét árnyalatok és a klasszikus darabok kerülnek előtérbe. Itt az ideje, hogy felfedezd a fehér...
Sztárok
Hajnal Bettina hiába lett a 2023-as Nagy Ő győztese, Jákob Zoltánnal később szétmentek, és a következő párjával sem maradtak együtt túl sokáig.