Perzsa rózsapuding mentával 10 perc alatt
Ez a recept a perzsa emberek között legalább olyan népszerű, mint nálunk a tepertős pogácsa. Ha szeretnénk belekóstolni a keleti desszertvilág egyik jellegzetes ízébe, akkor ki kell próbálnunk az alábbi receptet.
Hozzávalók
-
0,5 l tej
- 5 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál rózsavíz
- friss menta
- vaníliarúd
Elkészítés
Keverjük csomómentesre a tejet a liszttel és a cukorral, majd tegyük fel főni. Ha már kezd sűrűsödni, adjuk hozzá a rózsavizet és a friss mentát. A vaníliarúd belsejét kaparjuk ki és szintén keverjük el benne. Ha már teljesen besűrűsödött, keressük meg benne a mentát és vegyük ki, ennyi idő ugyanis elég volt, hogy a puding átvegye az ízét. Adagoljuk kis tányérokba és tegyük a hűtőbe. Pár óra múlva fogyasztható.
Fotók: hdwallpapers.in; kreativhobbi.hu