Cseresznyés-kókuszos kétszersült
Unod a szürke hétköznapokat? Ne hagyd, hogy hatalmába kerítsen az egyhangúság, inkább készíts magadnak egy kis kényeztető finomságot. A cseresznyés-kókuszos kétszersült elűzi a kesernyés szájízt, és feltölti az energiáidat.
Hozzávalók
- 20 dkg kétszersült
- 1 üveg cseresznyebefőtt+leve
- 2 pohár tejföl
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet fahéj
- 1 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítés
Vajazzunk ki egy tepsit, és a sütőt melegítsük elő 220 fokra. A kétszersültekkel rakjuk ki a tál alját, majd locsoljuk meg a cseresznyelé felével és öntsük rá a gyümölcsöket is. A tejfölt keverjük össze a tejjel, a mézzel, a vaníliás cukorral, és öntsük rá. Szórjuk meg kókuszreszelékkel és süssük 20 percen keresztül. Közben a maradék levet forraljuk fel cukorral és fahéjjal, majd sűrítsük össze egy kis keményítős vízzel. Tálaláskor öntsük le vele a sütit, és kiskanállal már ehető is.
Kóstold meg a puncsos-kakaós süteményt is!