Burgonyasaláta paradicsommal

Ki ne szeretné a klasszikus burgonyasalátákat, amikor a krumpli szinte bármivel tökéletes kompozíciót alkot? Most ismerkedjünk meg szomszédjaink egyik kedvenc verziójával, a bajor burgonyasalátával.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 2 szál újhagyma
- 2 db lilahagyma
- 5 dkg húsos szalonna
- 25 dkg mini paradicsom
- 1 csokor snidling
- 4 evőkanál olaj
- 1 dl húsleves kockából
- 6 evőkanál fehérborecet
- 2 evőkanál magos mustár
- fél teáskanál méz
Elkészítés
A burgonyát alaposan mossuk meg, utána főzzük meg héjában. Ha kész van, vegyük ki és pucoljuk meg, majd vágjuk szeletekre. Főzés közben tisztítsuk meg az új- és lilahagymát és vágjuk őket apróra. A szalonnát is szintén vágjuk kisebb darabokra, majd olajon pirítsuk meg. Közben a paradicsomot szeljük ketté, a snidlinget pedig öblítsük le, majd rázzuk szárazra és aprózzuk fel. A tűzön lévő szalonnára öntsük rá a levest, az ecetet, majd keverjük el, és öntsük egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a mustárt és a mézet, majd ízesítsük sóval és borssal. A zöldségeket forgassuk meg ebben a szószban, majd hagyjuk benne állni legalább egy órát. Tálaláskor minden mehet a tányérra!
Ha valami krémesebb salátára vágynál, kóstold meg a currys-joghurtos salátát!
Oldalak
