Egészséges és mennyei - Csipkebogyótea
A csipkebogyó igen gazdag C-vitaminban, ami a téli időszakban különösen fontos a szervezetünknek. Ha úgy akarsz vitaminhoz jutni, hogy közben egy finom teát szürcsölgetsz, az alábbi receptet ajánljuk!
Hozzávalók
- 1 ek. csipkebogyó hús
- 4 dl víz
- egy kevés méz
Elkészítés
Este egy evőkanálnyi csipkebogyóhúst áztassunk be 2 deci hideg vízbe. Reggel szűrjük le, a leszűrt levet pedig tegyük félre. A gyümölcsöt tegyük fel 2 deci vízzel együtt melegedni. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel, ugyanis akkor elveszíti értékes C-vitamin tartalmát! Ha már felmelegedett, vegyük is le a tűzről, és öntsük hozzá a korábban leszűrt hideg levet. Ízlés szerint mézzel édesíthetjük.
Itt többet is megtudhatsz a csipkebogyó jótékony hatásairól.