Olasz ínyencség - Balzsamecetes sült csirke
A sűrű, mézédes, szinte fekete ecetnek köszönhetően egy nagyon ízletes és különleges fogásban lehet részed.
Hozzávalók: (4 főre)
- 2 egész filézett csirkemell
- 1 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3,5dl csirkehúslé (leveskockából is jó)
- 1,5dl balzsamecet
- 3,5 ek. méz vagy gourmand-oknak juharszirup
- 2 ek. étkezési keményítő
- 10 db. szárított paradicsom, lecsöpögtetve kisebb darabokra vágva
- 1 ek. olivaolaj
- Só, bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180˚C-ra. A csirkemelleket vágjuk 4 felé, hogy összesen 8 db csirkemellet kapjunk. Az olivaolajban pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket (szintén apróra vágva). Keverjük össze, majd tegyük hozzá a csirkedarabokat, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Amikor arany barnára sült a csirke, vegyük ki és a hagymával együtt tegyük egy tányérra. Ugyanabba a serpenyőbe öntsük bele az ecetet és a húslevet. Adjuk hozzá a szárított paradicsomot és a mézet. Jól keverjük össze és hagyjuk felforrni. Az étkezési keményítőt 2-3 evőkanál húslével alaposan keverjük össze, majd öntsük bele a serpenyőbe és addig keverjükí myg be nem sűrösödik. A csirkét és a hagymát helyezzük bele egy sütőtálba és öntsük rá a mézes ecetes szószt. Majd a sütőben körülbelül 30 percen keresztül süssük és néha locsoljuk meg az öntettel.