Nap receptje: Bulgár bableves

A nagy mínuszokban jól eshet egy tál forró leves. Készítsd el ajánlatunkat, a bulgár bablevest!

Hozzávalók:
• 200 g szárazbab
• 1,5 l víz
• 2 db sárgarépa
• 1-2 zöldpaprika, szeletelve
• 2 paradicsom, pürésített
• 2 finomra vágott hagyma
• 1 chili paprika (tetszés szerint)
• 4-5 szál friss vagy szárított menta
• 2 evőkanál olaj
• 1 teáskanál fűszerpaprika
• só

Elkészítés:
A babot éjszakára beáztatjuk. Másnap lecsepegtetjük, és újra felöntjük vízzel. Felforraljuk. Ha nem akarjuk a babot beáztatni, egyszerűen főzzük 1 órát, szűrjük le, megint öntsük fel vízzel és forraljuk. Körülbelül egy órát főzzük lassú tűzön, hogy a bab megpuhuljon. Olajban megpároljuk a hagymát és répát. Hozzáadjuk a paprikát és borsot, majd vízzel együtt hozzáöntjük a babot. Beletesszük a paradicsomot és a mentát és sózzuk. Még 20 percig főzzük.

Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Sztárok
Zakatol tovább A Konyhafőnök az RTL-en, és hamarosan megtudjuk, hogy ki nyeri meg a műsort.
Lifestyle
Bár már a többség nem helyezi be a kártyáját az ATM-be, ami így jóval biztonságosabb, de így is akadnak alkalmak, amikor tilos használni a gépet.
Lifestyle
Anno még szeptemberben élesedtek a Digitális Állampolgár alkalmazás funkciói, a parlament azonban megszavazta, mikortól jön el a korszak, amikor már a személyazonosító igazolványt sem kell magunkkal...
Sztárok
Január 6-tól minden hétköznap délután láthatják a nézők az ikonikus sorozat epizódjait az első résztől.
Sztárok
Kedd este félbe kellett szakítani Az imposztor című darabot a Pesti Színházban. Csak később derült ki, hogy az előadást a Kossuth-díjas Kern András rosszulléte akasztotta meg. A színészhez mentőt...
Sztárok
Ősz szakáll, hosszú haj, furcsa mosoly: az Osztrák Tölgy egészen új arcát mutatja a nézőknek.