Nap receptje: Bulgár bableves
A nagy mínuszokban jól eshet egy tál forró leves. Készítsd el ajánlatunkat, a bulgár bablevest!
Hozzávalók:
• 200 g szárazbab
• 1,5 l víz
• 2 db sárgarépa
• 1-2 zöldpaprika, szeletelve
• 2 paradicsom, pürésített
• 2 finomra vágott hagyma
• 1 chili paprika (tetszés szerint)
• 4-5 szál friss vagy szárított menta
• 2 evőkanál olaj
• 1 teáskanál fűszerpaprika
• só
Elkészítés:
A babot éjszakára beáztatjuk. Másnap lecsepegtetjük, és újra felöntjük vízzel. Felforraljuk. Ha nem akarjuk a babot beáztatni, egyszerűen főzzük 1 órát, szűrjük le, megint öntsük fel vízzel és forraljuk. Körülbelül egy órát főzzük lassú tűzön, hogy a bab megpuhuljon. Olajban megpároljuk a hagymát és répát. Hozzáadjuk a paprikát és borsot, majd vízzel együtt hozzáöntjük a babot. Beletesszük a paradicsomot és a mentát és sózzuk. Még 20 percig főzzük.