A terhesség biztos jelei

Abban az esetben, ha jól ismered a tested, akkor nem sokkal a fogantatás után sejtheted, hogy terhes vagy. A legtöbb nő azonban csupán akkor veszi észre a terhesség előjeleit, amikor a megtermékenyített petesejt már beágyazódott a méhbe. Más nő pedig csupán akkor kezd el tűnődni egy lehetséges terhességen, amikor kimarad a menstruációja.

 
Íme a terhesség leggyakoribb jelei:
 
 
A mellbimbó udvarának az elsötétülése
Ha ez bekövetkezik, akkor ez lehet a terhességnek egy előjele, de ugyanakkor a hormonháztartás egyfajta zavarát is jelentheti.
 
Alhasi görcsök vagy beágyazódási vérzés
Kb. 8 nappal a peteérés után bekövetkezhet az úgy nevezett beágyazódási vérzés, amelyet sokszor enyhe alhasi görcsök is kísérnek. A terhesség korai szakaszában az enyhe vérzés normálisnak mondható, ha nem olyan erős, mint a menstruációs alatt.
 
 
Gyakori vizelési inger
Miután a magzat beágyazódott elkezdődik a HCG nevezetű hormon termelése, amitől gyakrabban kell felkeresni a mellékhelyiséget. Egy másik oka az is lehet, hogy a méh megnövekszik és nyomást gyakorol a húgyhólyagra.
 
 
Fáradtság
A progesteron nevű hormontól érzik magukat a terhes nők olyan fáradtnak, mintha részt vettek volna egy maratonon, annak ellenére, hogy semmi különösebb testmozgást nem végeztek. Ez a leggyakrabban előforduló jele a terhességnek, de ennek ellenére nem túl megbízható.
 
 
Érzékeny mellek
A terhesség alatt nagyon érzékennyé válnak a mellek. Leginkább a menstruáció előtti érzékenységhez lehet hasonlítani csupán intenzívebben. Miután a szervezet hozzászokik a magasabb hormonszinthez, elmúlik a fájdalom.
 
 
Hányinger
Ha szerencséd van, akkor csak a fogantatás után pár héttel kezdődik el a reggeli rosszullét, ami igazából a nap bármely szakában rád jöhet. Azonban vannak, akik egyáltalán nem érzik magukat rosszul. Pár nappal a megtermékenyítés után lehetséges az enyhe rosszullét, illetve rossz közérzet nem csupán reggel, hanem akár délután vagy este is.
 
 
Megváltozott íz- és szagérzékelés
Az is fel fog tűnni, hogy megváltozik az íz- és szagérzékelésed. Vannak nők, akik már kedvenc ételük gondolatától is rosszul lesznek.
 
 
Elmaradó menstruáció
Abban az esetben, ha mindig pontosan jött meg a havi menzeszed, és hirtelen kimarad, akkor érdemes elvégezni egy terhességi tesztet. Ez a legbiztosabb jele egy valószínű terhességnek.
 
 
Nagy étvágy
Elég nagy közhely, de néha tényleg a terhesség előjele lehet. Természetesen nem a legmegbízhatóbb előjelek egyike, de ha az imént felsorolt tünetekkel együtt jelentkezik, akkor érdemes utánajárni, hogy mi lehet ennek az oka.

 

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Home&Design
Ahogy a lakberendezés világa fejlődik, úgy nekünk is érdemes követnünk az új irányokat, és merészen újragondolni otthonunk tereit.
Fashion&Beauty
A ballonkabát olyan időtlen alapdarab, amely egyetlen stílusos nő ruhatárából sem hiányozhat.
Lifestyle
Wolfgang Amadeus Mozart valószínűleg tizenéves korában komponálta a művet, amit még nagyon kevés ember hallhatott a világon.