Egy tuti recept Észak-Magyarországról - Tócsni

Még a Mátrában is több néven ismerik a tócsnit. Az évek folyamán számtalan változata alakult ki. Joggal mondhatjuk erre az ételre, ahány ház, annyi szokás!

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 tojás
  • 2-3 evokanál liszt
  • olaj

Elkészítés:
A krumplit hámozzuk, majd lereszeljük. A krumplihoz hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, majd megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom. Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt.

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A héjában sült burgonya elkészítése nem igényel sok időt vagy különleges alapanyagokat, de a megfelelő fűszerezés csodát tehet vele.
Lifestyle
Legközelebb, ha túlzottan csípős étellel találkozol, ne ess kétségbe, ha nincs kéznél tej!
Sztárok
Persze a mai straming korszakban bármikor megnézhetjük a Reszkessetek betörők!-et, de néhány család mégis a hagyomány miatt a tévé elé fog leülni.
Lifestyle
Pillanatok alatt elkészítheted azt a házi csodaszert, melynek segítségével minden makacs foltot eltüntethetsz a lakásból – ráadásul a pénztárcád sem fogja megérezni.
Lifestyle
Metához tartozó szolgáltatások működésében szerda este többnél is probléma jelentkezett, így nem csak a Facebook állt le.
Sztárok
Jó pár évtizede rajonganak töretlenül a nézők a Csengetett, Mylord? című sorozatért, melynek egyik ikonikus alakja volt a céltudatos, elhivatott és precíz James Twelvetrees lakáj. Kíváncsi vagy,...