Ha valami helyi különlegességet kóstolnál, akkor ne hagyd ki a Basler Mehlsuppet, azaz a lisztlevest. A bizarr név ne tévesszen meg, nekünk is van rántott levesünk, és ez ahhoz nagyon hasonló. A hagyomány szerint a farsang kezdetekor hajnalban különösen népszerű ez a leves. A liszt, zsiradék, húslevesalap és reszelt sajt kombinációjából készült melegítő leves megbolondítva egy kis vörösborral és fűszerekkel nemcsak télen kiváló étel. Nem véletlen, hogy 1861-től a bázeli éttermek étlapjain is szerepel.
Fotó: Pinterest
Ha valami helyi különlegességet kóstolnál, akkor ne hagyd ki a Basler Mehlsuppet, azaz a lisztlevest. A bizarr név ne tévesszen meg, nekünk is van rántott levesünk, és ez ahhoz nagyon hasonló. A hagyomány szerint a farsang kezdetekor hajnalban különösen népszerű ez a leves. A liszt, zsiradék, húslevesalap és reszelt sajt kombinációjából készült melegítő leves megbolondítva egy kis vörösborral és fűszerekkel nemcsak télen kiváló étel. Nem véletlen, hogy 1861-től a bázeli éttermek étlapjain is szerepel.