Gasztrotúra Nagy-Britanniában - Anglia ízei és legszebb tájai
Aki azt hiszi, hogy Nagy-Britannia csak a királynője, az emeletes buszai, és London hatalmas toronyórája miatt ismert, az nagyon téved! A briteknek a sok rosszindulatú mendemondával ellentétben igenis van gasztronómája! És méghozzá milyen! Bármerre is barangoljunk ezen az esős szigeten, minden tájnak megvan a maga különlegessége és specialitása. Cikkünkben most megmutatjuk, merre érdemes elindulni és milyen ételeket ajánlatos kipróbálni, ha úgy döntünk, nekivágunk egy igazi, brit gasztrotúrának.
1. Yorkshire és a híres puding
Yorkshire hatalmas és gyönyörű vidék, Anglia legnagyobb megyéje. A yorkshire pudingot anno különösen ezen a területen fogyasztották előszeretettel az emberek, ezért is kapta a tartományról a nevét. Valamikor régen, főleg a szegények csak a vasárnapi napokon engedhették meg maguknak, hogy húst egyenek. A yorkshire pudingot előételként fogyasztották, a sülthúsnak a szaftjával leöntve, mert teltségérzetet okozott, így a húsból, vagyis a főételből már nem tudtak olyan sokat enni. Ma már az angol marhasült szinte elképzelhetetlen nélküle, de vannak olyan pubok, ahol sertés- és báránysülttel is rendelhetjük.