Ízekben gazdag gorgonzolás-spenótos-baconös tészta, ami még egészséges is
Van benne egy csavar, amivel jócskán csökkentheted a kalóriákat.
Gorgonzolás-spenótos-baconös tészta
A tésztaételeket még azok is imádják, akik egyébként nem rajonganak annyira az olaszos gasztronómiáért. Manapság sajnos sokan küzdenek valamilyen allergiával, intoleranciával, vagy épp szimplán a diéta miatt nem, illetve nehezen tudják beépíteni ezt a szénhidrátot az étrendjükbe. Van azonban megoldás a problémára, ami finom és egészséges is egyben. Most egy olyan gorgonzolás-spenótos-baconös receptet mutatunk, ami alapjaiban változtatja meg a mentes élelmiszereket fogyasztók lehetőségeit.
Hozzávalók
- 1 doboz zöldségtészta (csicseriborsó fusilli)
- 150 g gorgonzola
- 6 szelet bacon
- 1 kis hagyma
- 2 marék spenót
- 5 dkg dió
- 2 dl alaplé
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
1. Főzzük meg a fusillit.
2. Daraboljuk fel a bacont, és egy kevés olívaolajon pirítsuk meg, majd vegyük ki a serpenyőből. (Ha túl sok zsiradék maradt a serpenyőben, öntsünk ki annyit, hogy csak egy kevés maradjon.)
3. A hagymát vágjuk nagyon apróra, és kezdjük el dinsztelni a megmaradt zsiradékon. Az alapléből apránként öntsünk hozzá egy keveset, hogy minél jobban megpuhuljon.
4. Öntsük a serpenyőbe a maradék alaplevet és morzsoljuk bele a gorgonzolát is. Enyhén sózzuk (kóstoljuk meg, lehet, hogy már elég sós) és borsozzuk.
5. Keverjük bele a sült bacont és a spenótot, majd kevergessük, ameddig a spenót összeesik.
6. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg enyhén és vágjuk durvára.
7. Tálaláskor szedjünk a tésztára a krémes szószból, és szórjuk meg pirított dióval.
Zöldségpótlás élvezettel
Zöldség és tészta újragondolva
Az új Bonduelle Légumio családba tartozó, 250 grammos kiszerelésű zöldségtészták azt a célt szolgálják, hogy a legkisebbek is nagy kedvvel fogyasszák a legfinomabb hüvelyeseket. A termékek csicseriborsó-kukorica, vöröslencse-sárgarépa és zöldborsó-cukkini ízekben kaphatók októbertől a boltokban, ahogy a hozzájuk dukáló, különleges szószok is, melyek óriási zöldségdarabokkal teszik vitamindússá az egyes fogásokat. Utóbbiak padlizsán-kakukkfű, sárga cukkini-tejszín, illetve cukkini-olíva változatokban elérhetők.
Mi, magyarok imádjuk a tésztaféléket, legyen szó egy alap carbonáráról, egy pikánsabb chilis-fokhagymás Arrabiatáról vagy akár egy krémesebb, proteindús változatról. Egy friss kutatás - mely a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének bevonásával készült - eredményei, illetve az Eurostat adatai szerint azonban aggodalomra adhat okot, hogy kétszer-háromszor annyi szénhidrátot fogyasztunk, mint kellene, ennek az élelmiszercsoportnak nagy részét pedig ebédnél vagy vacsoránál visszük be.
Ezzel szemben az EU-ban sereghajtónak számítunk zöldségkonzumálás tekintetében: a hazai lakosság csupán 30 százaléka eszik naponta legalább egyszer ebből a kategóriából. A problémára azonban megoldást kínálhat néhány újdonság.