Recept

Ízekben gazdag gorgonzolás-spenótos-baconös tészta, ami még egészséges is

Van benne egy csavar, amivel jócskán csökkentheted a kalóriákat.

Gorgonzolás-spenótos-baconös tészta

A tésztaételeket még azok is imádják, akik egyébként nem rajonganak annyira az olaszos gasztronómiáért. Manapság sajnos sokan küzdenek valamilyen allergiával, intoleranciával, vagy épp szimplán a diéta miatt nem, illetve nehezen tudják beépíteni ezt a szénhidrátot az étrendjükbe. Van azonban megoldás a problémára, ami finom és egészséges is egyben. Most egy olyan gorgonzolás-spenótos-baconös receptet mutatunk, ami alapjaiban változtatja meg a mentes élelmiszereket fogyasztók lehetőségeit.

Hozzávalók

  • 1 doboz zöldségtészta (csicseriborsó fusilli)
  • 150 g gorgonzola
  • 6 szelet bacon
  • 1 kis hagyma
  • 2 marék spenót
  • 5 dkg dió
  • 2 dl alaplé
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés

1. Főzzük meg a fusillit.

2. Daraboljuk fel a bacont, és egy kevés olívaolajon pirítsuk meg, majd vegyük ki a serpenyőből. (Ha túl sok zsiradék maradt a serpenyőben, öntsünk ki annyit, hogy csak egy kevés maradjon.)

3. A hagymát vágjuk nagyon apróra, és kezdjük el dinsztelni a megmaradt zsiradékon. Az alapléből apránként öntsünk hozzá egy keveset, hogy minél jobban megpuhuljon.

4. Öntsük a serpenyőbe a maradék alaplevet és morzsoljuk bele a gorgonzolát is. Enyhén sózzuk (kóstoljuk meg, lehet, hogy már elég sós) és borsozzuk.

5. Keverjük bele a sült bacont és a spenótot, majd kevergessük, ameddig a spenót összeesik.

6. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg enyhén és vágjuk durvára.

7. Tálaláskor szedjünk a tésztára a krémes szószból, és szórjuk meg pirított dióval.

Gorgonzolás-spenótos-baconös tészta

Zöldségpótlás élvezettel

Zöldség és tészta újragondolva

Az új Bonduelle Légumio családba tartozó, 250 grammos kiszerelésű zöldségtészták azt a célt szolgálják, hogy a legkisebbek is nagy kedvvel fogyasszák a legfinomabb hüvelyeseket. A termékek csicseriborsó-kukorica, vöröslencse-sárgarépa és zöldborsó-cukkini ízekben kaphatók októbertől a boltokban, ahogy a hozzájuk dukáló, különleges szószok is, melyek óriási zöldségdarabokkal teszik vitamindússá az egyes fogásokat. Utóbbiak padlizsán-kakukkfű, sárga cukkini-tejszín, illetve cukkini-olíva változatokban elérhetők.

Mi, magyarok imádjuk a tésztaféléket, legyen szó egy alap carbonáráról, egy pikánsabb chilis-fokhagymás Arrabiatáról vagy akár egy krémesebb, proteindús változatról. Egy friss kutatás - mely a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének bevonásával készült - eredményei, illetve az Eurostat adatai szerint azonban aggodalomra adhat okot, hogy kétszer-háromszor annyi szénhidrátot fogyasztunk, mint kellene, ennek az élelmiszercsoportnak nagy részét pedig ebédnél vagy vacsoránál visszük be.

Ezzel szemben az EU-ban sereghajtónak számítunk zöldségkonzumálás tekintetében: a hazai lakosság csupán 30 százaléka eszik naponta legalább egyszer ebből a kategóriából. A problémára azonban megoldást kínálhat néhány újdonság.

Fotó, leadfotó, forrás: Bonduelle

Oldalak

Recept
Egészség
Van egy olyan vitamin, amely segítségével a kutatások szerint megelőzhető a demencia leggyakoribb formája, az Alzheimer-kór, de csak akkor, ha megfelelő mennyiséget viszünk be ebből a vitaminból a...
Sztárok
Krausz Gábor nem olyan rég arról nyilatkozott, hogy az exe, Tóth Gabi megcsalta, és ez indította el a lavinát a házasságukban.
Esküvő
Nem csak az esküvő, hanem annak a megszervezése életre szóló emlék marad. A jó emlék alapja pedig a megfelelő szolgáltatók kiválasztása. Ismerd meg, hogy mely szolgáltatókat milyen sorrendben érdemes...
Sztárok
Másfél évvel válásuk bejelentése után most szólalt meg először mélyebben Tóth Gabival való kapcsolatáról Krausz Gábor sztárséf.
Sztárok
Meglepő titok látott napvilágot Kamilla és III. Károly menyegzőjéről: a világ nem tudott róla, de a királyné egy ponton teljesen kiborult.
Lifestyle
Látszólag tiszta, mégis veszélyes baktériumok és vírusok melegágya lehet – ezt az eszközt mindenki használja, de csak kevesen tisztítják megfelelően.