Ezzel a vadassal a legjobb séfet is lepipálod: Egyszerűen ellenállhatatlan
Megmutatjuk hozzá a legjobb zsemlegombóc receptet is.
Sertés vadas
Hozzávalók:
A mártáshoz:
- 50 dkg sertéslapocka
- 2-3 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 karika zeller
- só
- 5-6 szem egész feketebors
- 2 nagyobb babérlevél
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 ek mustár
- ½-1 citrom kifacsart leve
A zsemlegombóchoz:
- 4 zsemle
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- 1 hagyma
- só
- olaj
- friss petrezselyem
Elkészítés:
A szeletekre vágott húst vízben feltesszük főni, lehabozzuk, majd ha egy kissé megpuhult, beletesszük a zöldségeket, a borsot, a babérlevelet és megsózzuk. Ha a hús teljesen puha, kivesszük, és a vízben maradt zöldségeket összeturmixoljuk. Hozzákanalazzuk a mustárt és a citromlevet, majd liszttel elkevert tejföllel behabarjuk az egészet, végül visszadobjuk a húsokat is. A zsemlegombóchoz a szikkadt zsemléket kockákra vágjuk, majd ráöntjük a tejet. A tojást felverjük, majd a tejes-zsemlés masszára öntjük, végül hozzáadjuk a lisztet is. Ezután mehet bele az előzőleg olajon megpirított hagyma, a só és az összevágott petrezselyem. Ha a masszát jól összedolgoztuk, kis gombócokat formázunk belőle, amiket forrásban lévő vízben addig főzünk, amíg feljönnek a felszínre. Tálaláskor a gombócokat nyakon öntjük a vadas szósszal, mellé pedig egy szelet húst teszünk.