Fokhagymás-olívás spagetti: Egy 20 perces, pénztárcabarát ebéd
Könnyed és pikáns.
Fokhagymás-olívás spagetti
Hozzávalók:
- 5 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl olívaolaj
- ½ cs spagetti tészta
- 1 cs petrezselyem
- só
- bors
- chili paprika
Elkészítés:
Az olívaolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, majd megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymagerezdeket, de arra figyeljünk, hogy ne égjen meg! Eközben forró, sós vízben kifőzzük a tésztát, ha kész, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. A tésztát a fokhagymás olajjal alaposan összeforgatjuk, ha szükséges, még sózzuk és borsozzuk, majd rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a chilit. A végén sajttal is megszórhatjuk a tetejét.