Vitamindús sárgadinnyeleves - Egyszerűen isteni
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Nehéz olyan fogást készíteni, amely amellett, hogy nem telít el, azért laktató is. Íme, egy vitamindús, hűs és ízletes leves, amelyet egyszerű elkészíteni és mind ebédre, mind vacsorára bátran fogyasztható.
Hozzávalók:
- két sárgadinnye
- 1 liter tej
- fél citrom
- 1 kávéskanálnyi fahéj
- kevés cukor vagy édesítőszer
Elkészítés:
A két sárgadinnyét vágjuk ketté. A magos részeket kanalazzuk ki, majd a mag nélküli húst turmixoljuk össze egy liter tejjel. Ízlés szerint ízesíthetjük citromlével, fahéjjal, porcukorral vagy édesítőszerrel.
Díszítés:
Ha igazán gusztusosan szeretnénk tálalni, akkor az elkészült levest öntsük vissza egy-egy fél dinnyehéjba, melyek széleit egy éles késsel vagy karalábévájóval cikk-cakkosra vágunk. Ha igazán étvágygerjesztővé szeretnénk varázsolni, akkor a lé tetejére helyezhetünk apróbb gyümölcsöket: kiwit, epret, meggyet, áfonyát, málnát.