A Közel-Kelet íze - Mandulás csirkecomb
Különleges ízű, mégis itthon is könnyedén beszerezhető alapanyagokból készült arab főételt hoztunk most el nektek. Garantáltan nem fog csalódást okozni!
Hozzávalók:
- 3-4 egész csirkecomb
- Forró víz
- 0,25 dkg rizs
- Olaj
- Mandula
- Só
- Vegamix
- 1,5 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál római kömény
- 0,5 kávéskanál szerecsendió
- Vaj
Elkészítés
A csirkecombokat kb. 1,5 liter sós vízben megfőzzük, miközben a főzőléhez ízlés szerinti vegamixet adunk.
A rizst kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, majd a csirke-főzőlével felöntjük. Ehhez hozzáadunk 1,5 kávéskanál fahéjat, 1 kávéskanál római köményt, 0,5 kávéskanál szerecsendiót, és így a rizst készre főzzük.
A megfőtt rizst egy nagy, lapos tálra rendezzük, és a csirkecombokat darabjaikra vágva a halomra tesszük.
A tetejét megszórjuk forró vízben lehántolt, majd vajon pirított mandulával.
Azonnal fogyasztható!