A Közel-Kelet íze - Mandulás csirkecomb

Különleges ízű, mégis itthon is könnyedén beszerezhető alapanyagokból készült arab főételt hoztunk most el nektek. Garantáltan nem fog csalódást okozni!

Hozzávalók:

  • 3-4 egész csirkecomb
  • Forró víz
  • 0,25 dkg rizs
  • Olaj
  • Mandula
  • Vegamix
  • 1,5 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál római kömény
  • 0,5 kávéskanál szerecsendió
  • Vaj

Elkészítés
A csirkecombokat kb. 1,5 liter sós vízben megfőzzük, miközben a főzőléhez ízlés szerinti vegamixet adunk.
A rizst kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, majd a csirke-főzőlével felöntjük. Ehhez hozzáadunk 1,5 kávéskanál fahéjat, 1 kávéskanál római köményt, 0,5 kávéskanál szerecsendiót, és így a rizst készre főzzük.
A megfőtt rizst egy nagy, lapos tálra rendezzük, és a csirkecombokat darabjaikra vágva a halomra tesszük.
A tetejét megszórjuk forró vízben lehántolt, majd vajon pirított mandulával.
Azonnal fogyasztható!

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
Az autó nemcsak közlekedési eszköz, hanem gyakran az egyik legnagyobb értékű tárgy, amit birtoklunk, ráadásul mindennapjaink nélkülözhetetlen része. Ennek ellenére sokan alábecsülik, milyen könnyen...
Lifestyle
A magyar nyelv szépsége és összetettsége sokak számára egyet jelent a kihívásokkal.
Utazás
A külföldi túrázó elmondása szerint már napok óta bolyongott a hegyekben. A csodának köszönheti, hogy életben maradt.
Lifestyle
Egyre nagyobb teret hódítanak a kerámia főzőlapok a hagyományos gáztűzhellyel szemben, azonban nem árt tisztában lenni azzal, hogyan érdemes nekifogni a tisztításuknak.
Sztárok
Károly felesége még 2017-ben vallott őszintén élete legfájdalmasabb időszakáról egy interjúban.
Egészség
Ha felébredünk valami miatt éjszaka, akkor egyeseknek nagyon nehéz lehet visszaaludni, és kezdődik a forgolódás. Van azonban egy módszer, ami állítólag segít ezen!